Zvočna kopel in zvočna masaža – vtisi udeležencev

Hvala vsem, ki delite svoje vtise. Vesel sem, da naše delavnice prinesejo globoko sprostitev za vse udeležence. Obenem pa sem vesel, da svoje vtise delite z mano in z ostalimi.

 

 

Zvočna kopel je izjemna dopolnitev joga delavnic, saj se po intenzivnejši vadbi telo in um popolnoma umirita, vadeči pa po kopeli čuti prav poseben mir in zadovoljstvo. Marjan zna na neagresiven način iz himalajskih posod in gonga izvleči prodorne in hkrati mile zvoke, ki človeka zazibajo v neko drugo dimenzijo.
Primož Kastelic, Joga SVET JE LEP

Že nekajkrat sem se prepustila vibracijam gonga in himalajskih posod, ki jih je izvabljal Marjan. In vsakič je bil namen dosežen. V sproščenem in varnem okolju nas pripravi, da se prepustimo… oddamo nepotrebno in naberemo moči za nove izzive in podvige.
To je dober način za uravnovešanje in stabilnost, brez česar težko plujemo v našem oceanu 😉
Lana Mihele, Oaza sonca

Na zvočni kopeli sem bila šele tretjič, a že po nekaj minutah sem se lahko povsem sprostila in pustila, da me zvok odnese daleč stran. Zdelo se mi je, kot da sem osvobojena, tako telesno kot umsko, v globinah modro-zelenega oceana, kamor je prodiral tudi močan rumeno-oranžen sončen žarek, obdajal pa me je le topel in mehek zvok, ki mi je šepetal pomirjajoče besede in me opominjal, kako lepo je Življenje samo po sebi. Nekje na sredini me je začela boleti glava, a je topa bolečina proti koncu popuščala in ko sem odprla oči, o njej ne duha ne sluha. Tudi po končani kopeli sem ostala pomirjena, močnejša in nisem pustila blizu negativnim mislim. Verjetno pa bi morala na takšno »čiščenje« in regeneracijo telesa, uma in duha vsaj enkrat na mesec.
Kaja, 32 let, Ljubljana

včeraj sem bila na vaši zvočni kopeli z namenom, da uravnovesim energije v zvitem gležnju. In res sem na začetku čutila kar močno bolečino v gležnju, še bolj pa v kolenu in po celi levi nogi. Nekaj časa… nato pa se je razstopila in počutila sem se lažja. Sporočam, da je danes z mojo nogo veliko bolje kot prej in imam res občutek, da jo je zvok očistil in “naravnal” na svoje mesto. Hvala
Dominika, Ljubljana

Včeraj sem bila čisto pod vtisom himalajskih posod. Nisem mogla nič reči. Zelo lepo. Harmonija. Smo bili vsi brez besed.
Andreja, Trebnje

O Marjanovi zvočni kopeli lahko rečem le to, da je bila božanska! Lepo me je pospremila v globoko sproščanje. Po zvočni kopeli se počutim, kot bi nekaj pobožalo mojo energijo, jo lepo pogladilo in pomirilo. Komaj čakam na naslednjo!
Irena, 34 let, Radomlje

I participated three times in Marjan’s Sound Healing classes. I enjoyed his presentation and his calm playing tone. His sessions are relaxing and calming, and felt always well-rested afterwards and experience subtle effects afterwards that lasted the next two days. All in all, I felt I got something out of them. I encourage other people to try and see how it influences and brings value to them even if the effects are subtle. Thank you Marjan.
Mattias, Dublin, 23

Bilo je sproščujoče. Zdelo se mi je krako, čeprav je trajalo 50 minut.
Alenka, 45 let, Ljubljana

Zvočna kopel je bila nekaj, kar sem si že dolgo želela izkusiti. Bila sem navdušena, da sem to možnost dobila na 1. joga delavnici. Občutke, ki so me prevevali med kopeljo, bi težko opisala na kratko ali primerjala s čimerkoli. Bilo je podobno, le da še bolj intenzivno kot pri reikiju. Vibracije, ki naelektrijo celice v telesu, da se znajdeš kot na vlakcu, pa ne smrti, ampak res neverjetnih občutkov utripajoče energije do končne sprostitve. Komaj čakam nove doze. In globoko priporočam.
Maja, 43 let, Črnuče

Danes mi je bilo všeč. Prevevali so me različni občutki – od neprijetnih do prijetnih (slednjih je bilo več), ta da se zdaj počutim očiščeno, oprano, svetlo…
Matejka, Rogaška Slatina

Bilo je krasno. Gongi so me na drugih seansah motili – bili so premočni. Tukaj je bilo vse super. Tibetanske posode so odlične, vsaj zame.
Branka, 51 let, Rogaška Slatina

Občutila sem mir, ki ga je danes težko doseči.
Špela, 31 let, Ljubljana

Bilo je prijetno. Na začetku prijetna vročina po celem telesu, na koncu »popolni odklop«.
Brigita, 45 let, Zgornji Gabernik

Med kopeljo sem se počutil sproščeno in prijetno.
Roman, 42 let, Bevke

Tovrstne sprostitve sem se udeležil prvič in sem bil zelo zadovoljen. Ob zvokih, ki so obdajali prostor in vibracijah, ki sem jih občutil, sem se popolnoma sprostil, ter odmislil vse negativne misli. Z veseljem se je bom udeležil tudi naslednjič.
Miha, 21 let, Dobrova

I’ve been healed by Marjan twice. Two really interresting experiences of peaceful and deep relaxation! It made me in a calm mood.
Lucien, 21, France

Even though I’m very rational person, the soundhealing gave me a alot. I had feelings and imaginations that were unexpected. And that showed me something important about myself.
Milena, 18, Germany

Zvočna masaža. Do nedavnega nisem točno vedela, kaj dejansko je. Ampak, ko me je že po prvi izkušnji popeljala v podzavest, kjer so se mi začele prikazovati stvari/dogodki iz mojega življenja, na katere sem že povsem pozabila oziroma jih potisnila nekam v ozadje, sem bila res prijetno presenečena, ker sem drugače precej zaprta oseba.
Super sproščujoča izkušnja, vsi ti zvoki, ki prihajajo iz različnih posod, z dodatkom gonga, so res pravi balzam za ušesa in um. Pri zvočni masaži pa poleg tega doživljamo še vibracije iz posod, ki jih polaga na naše telo. Se posebno mi je bila všeč posoda, v kateri je bila voda, ki je ustvarila res sproščujoč zvok, ki se sliši kot nekakšno žuborenje potoka.
Marjan je res vse opravil zelo profesionalno in vidi se, da v tem uživa in tudi z veseljem odgovori na vsa vprasanja, ki jih v mojem primeru ni bilo malo!
Tjaša, 27, Grosuplje

Pred časom sem bila prvič na zvočni masaži. Ko sem prvič slišala za to vrsto masaže, sem se le nasmehnila in si mislila, kakšna masaža pa je sploh to, če se te nihče ne dotika. Moram reči, da so občutki neverjetni, ko ti telo tako vibrira. Različni zvoki sprožijo različne vibracije in občutek je takšen, kot bi lebdel med oblaki.
Zvočno masažo priporočam vsem, ki je še niso preizkusili. Po masaži sem se počutila veliko “lažja” in bolj sproščena, kot prerojena.
Sanja, 27, Ljubljana


“Marjan’s sound therapy was really helpful for me. It revealed some important feelings to me, and brough to consciousness some important emotions I had kept inside or denied. It helped me to follow an intuition I had, which releaved me greatly. This time was also an unforgettable moment of relaxation!
Elise, 28, France


I really enjoyed the one-on-one session I had with Marjan. I felt calm and safe as he did his work, which consists of using the vibration of his bowls to shake up the energy system and provoke a energy blockage to change. The after-effects for me were centeredness, calm and serenity. I found it was helpful to spend time alone afterwards without stimulation, from either social or technological means. By all means, people can react differently because we are all different. The point is that I recommend a private session with Marjan because I found it therapeutic for me. Thank you so much Marjan.
Mattias, 23, Dublin, Ireland


Zvočno kopel in masažo sem izkusila prvič, glede na poimenovanje sem pričakovala podoben učinek kakor ga imata na telo klasična vodna kopel ali masaža. Učinek je podoben v smislu sprostive telesa, vseeno pa je proces drugačen, saj se tukaj razvaja predvsem naš sluh, ki ga je potrebno bolj kakor dotik zavestno obuditi. Ohranjanju pozornosti na čut sluha pomaga tudi čutni dražljaj vibracije posod, ki se jih med masažo postavi na noge, hrbet in trebuh. V tej kombinaciji se ustvari zasanjana atmosfera, ki me spominja tako na zvok tradicionalne glasbe Indonezijskega gamelana kakor na osnovo trance elektronske glasbe.
Marja, Ljubljana


Zvočna masaža v naravi je bila nekaj najlepšega, prava pikica na i skupinske zvočne kopeli. Sonce, odeja na travi, čudoviti zvoki skled in vibracije, ki potujejo po vsem telesu. Rezultat pa popolna sproščenost.
Jana, Tržič


My sound healing session with Marjan was a very grounding experience. I felt energized at the beginning and felt as though it brought back moments of sensory experience from within memories that i revisited. By the end of the healing I felt very relaxed and subdued.
Anabelle, 24, Avstralija

First of all: When I got my first sound therapy I didn’t know anything about it. Neither about the purpose, nor the effects or anything else. That’s why I couldn’t and didn’t expect anything and just let it happen to see what it will do to me or with me. In the end I was surprised though. I don’t really know how to describe it, but I felt awake! I suddenly had so much energy and felt like doing something. I felt like going for a walk, even though it was almost in the middle of the night. All in all I felt really good and happy!
Most people talked about being relaxed and falling asleep, that’s why I was kind of surprised that the complete opposite had happened to me.

When I had my second therapy it was different. I had just received a disappointing message a couple of minutes before and my mood was not the best. During the Therapy I realized that all the sadness and disappointment started to become stronger and it was almost impossible to fight it. All in all it seemed to intensify all those emotions of which’s strength I wasn’t even aware…
It was definitely an experience worth to make!
Lea, 20, Avstrija