Zvočna kopel – doživite harmonijo zvoka z gongom in himalajskimi posodami

Himalajske posode_web_300

Vibracije in zvok himalajskih posod med zvočno kopeljo ali zvočno masažo omogočijo doživljanje lastnih notranjih izkustev – počitek, globoko sprostitev, notranji navdih, razbijanje določenih vzorcev, iskanje odgovorov…Kar v danem trenutku najbolj potrebujete.

 

Zvočna kopel – sproščeno kopanje v zvoku

Zvočna kopel je neke vrste meditacija – zvočna meditacija, ki nas pripelje do globoke sprostitve. Do nje pa pridemo s pomočjo igranja na zvočne (himalajske) posode in gong.
Med zvočno kopeljo se, namesto v vodi, s pomočjo pojočih posod in gonga, globoko sproščeni “kopamo” v zvoku in zvočnih vibracijah. Med igranjem se zvok razširi po celotnem prostoru in nežno prodre tudi v naše telo, zato ga začutimo povsod okrog nas. Tako v prostoru, kot v našem telesu in celicah.

Zvok, tako kot voda, najde svojo pot. In nežno prodira skozi vsako celico telesa. Zato se tudi imenuje kopel – zvočna kopel.


Med zvočno kopeljo

Pred zvočno kopeljo si prisotni počasi pripravijo prostor (podloga, odeja), se udobno namestijo ter (po želji) dajo namero* za prihajajočo kopel. Posvetijo se lahko dihalnim vajam, meditaciji ali pa le počakajo na začetek kopeli.

Med zvočno kopeljo prisotni sproščeno ležijo in poslušajo zvok, ki odzvanja iz posodic in gonga. Ob tem se prepustijo trenutku in vibracijam, ki preko podplatov in drugih delov telesa vstopajo v telo ter pomagajo pri sproščanju.

*Pred samo kopeljo vsak (po želji) sam pri sebi pove namero, s katero lahko kopel doživi še bolj poglobljeno.

Biti v trenutku

Zvočna kopel je zastavljena tako, da s pomočjo zvočnih vibracij vsakdo prejme, kar v danem trenutku potrebuje.

Za koga je to zgolj globoka sprostitev in razbremenitev od vsakdanjega stresa, za druge pa ustvarjanje notranjega kontakta in aktivacija procesov harmonizacije vse do celične ravni.
Med zvočno kopeljo bodo nekateri le zaspali (utrujenost, stres), drugi pa pa se podali v bolj subtilna občutenja na drugih ravneh zavedanja.


Dobro je vedeti

Priporočljivo je, da se na dan zvočne kopeli je bolj lahka hrana in spije več vode. Potrebna je podloga, na kateri ležimo in odeja, s katero se med kopeljo pokrijemo.

Med samo kopeljo je priporočljivo, da smo v lahkotnih oblačilih. Ležimo na hrbtu, ob tem pa je pomembno, da nam je udobno. Zato se lahko občasno tudi premikamo in obračamo (tako, da ne motimo ostalih) ter najdemo najbolj udoben položaj.

Po kopeli lahko delite svoje občutke. Vibracija ostaja v naš še nekaj časa, zato se proces lahko nadaljuje tudi med spanjem in sanjami.
Po kopeli je priporočljivo piti več vode, da z njo odplaknemo strupe vseh vrst iz telesa.

Zvočna kopel je odličen pripomoček za sproščanje. Ni pa nadomestilo za uradno medicino in se je udeležujete na lastno odgovornost.

Dogodki Vtisi udeležencev

Individualna zvočna masaža

Sproščanje s himalajskimi posodami in gongom malo drugače

Vzemite si trenutek zase. Sprostite se in s pomočjo zvočne masaže ponovno vzemite življenje v svoje roke.

Dandanes smo zaradi svojih obveznosti in vsakodnevnega stresa pogosto utrujeni in napeti. Naše telo in čustva niso v ravnotežju, zato se lahko počutimo odtujeni in brez stika s samim seboj. V tempu življenja pozabljamo nase in na svoje potrebe, zato zgubljamo tla pod nogami, življenje pa teče mimo nas. Vse to nas lahko pripelje do stresa, ki se le še krepi, če si ne vzamemo trenutka za sprostitev duha in telesa.

Zvočna masaža s himalajskimi posodami in gongom je preprosta metoda za umiritev in sprostitev ter za ponovno vzpostavitev lastnega ravnotežja. Tako na fizični, kot čustveni ravni.

Med zvočno masažo se, namesto v vodi, s pomočjo pojočih posod in gonga, globoko sproščeni “kopamo” v zvoku in zvočnih vibracijah (temu bi lahko tudi rekli, da zvočna meditacija).
Zvočna masaža se izvaja individualno, izvajalec pa deloma posode polaga na telo stranke, deloma pa igra v bližini telesa.

Med igranjem se zvok širi po celotnem prostoru in nežno prodre tudi v naše telo. Občutki so bolj intenzivni, kot pri zvočni kopeli, saj zvok prodira skozi celice neposredno preko posode, ki je položena na telo.


Med zvočno masažo

Pri zvočni masaži gre za individualno izkušnjo, kjer se stranka prepusti zvokom in vibracijam zvočnih posod. Zvočna masaža je intenzivna, saj stranka s svojo prisotnostjo in energijo vpliva na ritem in način igranja.

zvocna masazaVse skupaj se prične z igranjem na posode, ki so položene okrog stranke. Po nežnem uvodu prične izvajalec s polaganjem posod na telo (2-3 posode) in počasnim stopnjevanjem (pričnemo z eno, končamo s tremi posodami) igranja. Obenem izvajalec igra tudi na posode, v bližini telesa, tako da dobimo lepo in igrivo kombinacijo vibracije neposredno na telo ter zvoka, ki nadgrajuje in intenzivira izkušnjo.

Biti v trenutku

Zvočna masaža je zastavljena tako, da s pomočjo zvočnih vibracij vsakdo prejme, kar v danem trenutku potrebuje. Za koga je to zgolj globoka sprostitev in razbremenitev od vsakdanjega stresa, za druge pa ustvarjanje notranjega kontakta in aktivacija procesov harmonizacije vse do celične ravni.
Med zvočno kopeljo bodo nekateri le zaspali (utrujenost, stres), drugi pa pa se podali v bolj subtilna občutenja na drugih ravneh zavedanja.

Zvočna masaža poteka v mirnem in sproščenem vzdušju, kar nam omogoča, da se posvetimo le sebi. Omogoča nam, da v fazi utrujenosti preprosto zaspimo. Ali pa se prepustimo doživljanju notranjih izkustev – počitek, globoka sprostitev, notranji navdih, razbijanje določenih vzorcev….

Pomaga nam, da ponovno najdemo svoje notranje občutke, boljšem zaznavanju okolja ter pri globokem doživljanju sebe in ljudi okrog nas. Kljub temu, da je zvočna masaža energijsko intenzivna, je obenem tudi dovolj nežna, da se ji z lahkoto prepustimo.

Po zvočni masaži lahko pride do povečanega čustvovanja, saj se odpremo za stvari, ki ji zadržujemo v sebi in svoji podzavesti


Dobro je vedeti

Priporočljivo je, da se na dan zvočne masaže je bolj lahka hrana in spije več vode. Na zvočno masažo pridemo v lahkotnih oblačilih..
Vibracija ostaja v naš še nekaj časa, zato se proces lahko nadaljuje tudi med spanjem in sanjami.
Po kopeli je priporočljivo piti več vode, da z njo odplaknemo strupe vseh vrst iz telesa.

Zvočna masaža je odličen pripomoček za sproščanje in je namenjena skoraj vsakomur. Ni pa nadomestilo za uradno medicino in se je udeležujete na lastno odgovornost.

Vtisi udeležencev

 


 

Prijava na zvočno masažo

Imate vprašanje? Se želite prijaviti na zvočno masažo? Pokličite na 051/440 990 (Marjan) ali pošljite spodnji kontaktni obrazec.

[contact-form]

Zvočna meditacija in Ho’oponopono proces sproščanja čustev

V svojem delu združujem tudi zvočne kopeli in Ho’oponopono metode sproščanja čustev.

V prvem delu izvedemo malenkost krajšo zvočno meditacijo in nadaljujemo s procesom. Zvočna meditacija je ob tem prilagojena celotnemu večeru in procesu, ki nas čaka.

Po zvočni meditaciji nadaljujejemo s procesom slovesa od zastalih čustev, ki temelji na Ho’oponopono metodi.

V procesu z vodenimi koraki nevtraliziramo energijo, s katero smo povezani na “napačen” način. S te bomo naredili prvi korak k vračanju energije v nas same.

Proces temelji na korakih:
Žal mi je  |  Oprosti mi  |  Hvala ti  | Rad(a) te imam

Proces Hoponohono se (med drugim) lahko uporablja, ko razčiščujemo svoja čustva, odnos do sebe ali odnos do drugih oz. odnos do svojih izkušenj.

Naslednji dogodek: v pripravi

Prispevek: 15€

Prijave: marjan@zvocnakopel.si ali 051/ 440 990

Zvočna kopel poteka v sproščenem vzdušju, ki prinaša globoko sprostitev uma in telesa, kot tudi mistično izkušnjo srečanja z višjimi ravni našega obstoja. Kljub temu, da je kopel energijsko intenzivna, je obenem tudi dovolj nežna, da se ji z lahkoto prepustimo.

Nekateri učinki in koristi, ki jih zvočna kopel in zvočna masaža lahko prineseta:

  • Sprostitev in umirjanje misli
  • Ustvarjanje harmonije in doseganje ravnovesja v telesu
  • Sproščanje blokad, stresa in napetosti
  • Boljša koncentracija in fokus
  • Pomoč pri potovanju v svojo notranjosti in iskanju odgovorov
  • Notranje očiščenje (jeza, žalost, strah, nejasnosti…)
  • Zaznavanje sebe in drugih
  • Umiritev duše in telesa
  • Globoko doživetje na vseh nivojih
  • Zavedanje, pozornost in prisotnost

Zvočna kopel – povežite se s trenutkom tukaj in sedaj!


Dogodki

Vtisi udeležencev

Zvočna kopelMoja prva konkretna izkušnja s himalajskimi posodami je bila več kot desetletje nazaj (okrog 2005). Občutki ob kopeli so bili večplastni, najbolj pa me je pritegnil občutek, da plavam skozi vesolje. Obenem pa so se prikazovali kratki simboli in sporočila. Bil se v neki drugi realnosti, obenem pa močno prisoten v sedanjosti.

Sam se zvočne kopeli ali meditacije udeležujem, ko se želim sprostiti, sprejeti kakšna sporočila ali ozavestiti določene vzorce.  Včasih pa je dovolj, da se enostavno “odklopim”.

V zvočni kopeli sem videl in občutil še nekaj več, zato sem jo želel doživeti tudi kot izvajalec. Pred leti sem ze v želji po novem znanju tako udeležil delavnice o zvočni masaži. In zvočno popotovanje skozi zvočno kopel in zvočno masažo se je pričelo.

Zvočna kopel zame ni nekaj duhovnega. In je kot take ne želim širiti na “duhoven” način. Tudi ne želim širiti “globokih” duhovnih modrosti, čeprav jih zelo cenim, ko pridejo iz ust učiteljev in mojstrov.
Želim pa, da se udeleženci sprostijo. Se v času kopeli odklopijo, opustijo odvečne misli in poglobijo vase, obenem pa so še vedno tukaj in zdaj. S sprostitvijo in prepuščanjem zvočnim vibracijam pa vsak udeleženec prejme, kar v danem trenutku potrebuje.
Tudi sam se med zvočno kopeljo prepustim trenutku. Ter z igranjem na himalajske posode in gong ustvarjam bogato harmonijo vibracij za doseganje globoke sprostitve uma in telesa, kot tudi izkušnje na drugih ravneh našega bivanja.
V proces vključujem tudi veliko intuicije, vse skupaj pa povezujem z znanjem kvantnih metod (šolanje pri Tadeju Pretnerju), povezanim dihanjem, osnovami zen meditacije in Coachinga (Glotta Nova, ICF Coach).

Z igranjem pa želim enostavno sporočiti »Povežite se s trenutkom. Tukaj in sedaj«.